Thursday, March 21, 2013

Fikir Sebelum Terlambat!




Bak kata roommate aku, mendalam maksud quote ni. Memang mendalam. Perempuan ni hati dia lain tau. Sangat susah nk faham. Sebab? Apa je org yg dia syg buat kt dia, dia akan tetap bagi peluang x kira berapa byk kali pun. Cuma kadang lelaki je yg bila perempuan mintak peluang dia susah sgt nk bg. Padahal perempuan tu buat silap berapa kali je. Sedangkan dia, berlambak2 peluang yg perempuan blh bg. Tu la beza antara lelaki dengan perempuan. Jom kita kupas sikit tentang quote ni.

Pertama : perempuan kalau dah sayang, dia akan sayang sangat.

Yes! That's true. Perempuan terlalu sayangkan pasangan dia sampaikan sanggup bg berapa byk peluang yg pasangan dia nak. Hati perempuan ni senang cair bila dipujuk. Tambah pulak kena pujuk dengan ayat-ayat manis sang lelaki. Cair beb! Mcm owner blog ni jugak le. Senang sgt nk lembut hati. Berapa byk kali sakit hati, byk tu jugak la peluang yg akn diberi.


Kedua : perempuan kalah dah benci, dia akan benci sangat.

Betul jugak. Perempuan ni kadang akan jadi pendendam bila dia disakiti. Kalau dia dah benci,  dengar suara pun dia akan rasa tersangat2 benci. Tu mmg lumrah kalau kita benci seseorang. Kalau boleh xnk ambil tau apa2 pun psl dia. Dengar suara pun xnk, ni kn pulak nk tgk muka. Perempuan mmg terlampau emosi. Mcm td jugak, bila sayang dia akan syg sgt. Bila benci pun dia akan benci sgt. Watch out boys!


Ketiga : kalau dia dah move on, kau dah lambat bro!

Perempuan akan berusaha macam2 untuk buat dia lupakan psgn dia dlu t'masuk lah mcm yg aku ckp dlm entry sblm ni. Unfriend FB, unfollow twitter, buang no hp dan mcm2 lagi la. Tu cara perempuan nk teruskan hidup dia. Tapi berhati2 kepada si lelaki yg rasa2 menyesal dgn keputusan yg dia buat dulu dan dlm masa yg sama nk cari balik cinta dia yg dah terbang tu. Sebab? Sebabnya bila perempuan ni dah mula lupakan semua kenangan dia, dah mula teruskan hidup dia, dia xkan pandang dah lelaki yg tinggalkn dia dulu. Seriously, korg pujuk la mcm mna pun hati dia akan keras beku cmtu je. Tambah2 pulak bila hati dia tu dah suka dekat org lain, mmg xde peluang dah la. Jgn masa tu baru mcm org gila nk cari balik merayu2. Jgn rasa boleh buat main dengan perempuan ni . Mungkin dia dah cuba pujuk sblm ni, tp bila respons yg dia dpt dr lelaki agak mengecewakan, SELAMAT TINGGAL WAHAI LELAKI.

p/s : peluang tu x dtg selalu, kita yg kena pndai menghargai peluang tu. 



~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

No comments:

Post a Comment

Jangan lupa tinggalkan pesanan ok budak cumel! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT @ hasil penulisan dari hati SITI AQILAH