Tuesday, March 26, 2013

Molicious Giveaway By Nurul Ezatee





ni GA kedua utk harini..
jom join jom..
spe2 yg rasa nk join click --> SINI

syarat dia senang je..
buat entry, LIKE , ADD dan FOLLOW sponsor.
senang je kn..
untung2 klu menang dpt hadiah. =)

Tamat pada 27 April 2013

:: GOOD LUCK ::
^_^




~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

Sempoi Giveaway by Aliya Tralala


harini terasa macam nk join GA pulak..
so GA pertama utk harini adalah SEMPOI GIVEAWAY BY ALIYA TRALALA



Syarat-Syarat:
-Wajib Follow blog Aliya dan Tralala
-Wajib Like fanpage Aliya Tralala
-Wajib Follow,Like sponser.
-Buat satu entry ringkas tentang Sempoi Giveaway by Aliya Tralala
-Dah siap,hantar link ga sahaja ke comment box only!
-utk sponsor tu biasa la kena LIKE and FOLLOW.

Pemilihan Pemenang & Pembahagian Hadiah :
Top Refferal 1x
Telekung Travel
Random.org
Baucar 10% Lolita Fairytale Collection 5x
Aksesori 2x
Topup RM5 1x
Edit Blog 1x
Member ID (Bronze) 3x

Tarikh Tamat :
5/4/2013

kalau berminat nk join click --> SINI

:: GOOD LUCK ::
^_^




~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

Sunday, March 24, 2013

:: sTaY uP ::


STAY UP?
bia btol minah ni stay up smpi pg2 buta.
4.03 am / 24.3.2013
aishhh.
musykil2.
rajin pulak nk stay up2 ni.
sorry guys!
bkn stay up study ye.
tp wat OT lyn movie.
GANGSTER CELOP!
Best!
mmg klako.
gelak besor aku.
nsib baik roommate aku x t'jaga.
Hehehehe.
Sok nk amek running man kt si sepet tu plak.
nk marathon tgk time cuti nnt.
Hari ni bru mood study tu dtg.
Mata pon x ngantuk sbb da qada tdo ptg td.
Hehehe.
Oke la.
Nk sambung study balik.


:: Wish Me Luck For My Final Examination ::




~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

Saturday, March 23, 2013

LaDieS NigHt! :)

apa khabar org kampung semua? sihat x? harap2 sihat la ye. Oke la, utk entry kali ni qila nk post sikit gambar2 qila n kwn2 qila smlm. * kali ni terasa nk guna nama plak, xnk guna aku. blh x? hehehe * Ktorg ada dinner semalam. Lebih kurang 20 org jugak la. Dinner ni geng2 jiran atas yg buat, cik pah, cik bee, n mira. Thanks korg sbb invite jiran bwh umah ni. Hee. Mmg best giler la. Byk game pulak tu. Dorg wat dinner ni pun sje2 sblm start final n sblm cuti 2 bln nnt. Lame tu. Nnt msti rindu kwn2 kn. Huhuhu. Xpela, ape pun ktorg sgt2 enjoy dinner smlm! Seriously! X tipu! =p

Jom tgk gambar





























oke..and last part adalah gambar tuan tanah kedaung ni sndri..ttp nk uolsss! hahaha





cukup setakat ni. kang byk gambar tuan tanah kedaung ni je. 
Btw, Good Luck For Our Final Examination Friends!
=)  


~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

Thursday, March 21, 2013

Fikir Sebelum Terlambat!




Bak kata roommate aku, mendalam maksud quote ni. Memang mendalam. Perempuan ni hati dia lain tau. Sangat susah nk faham. Sebab? Apa je org yg dia syg buat kt dia, dia akan tetap bagi peluang x kira berapa byk kali pun. Cuma kadang lelaki je yg bila perempuan mintak peluang dia susah sgt nk bg. Padahal perempuan tu buat silap berapa kali je. Sedangkan dia, berlambak2 peluang yg perempuan blh bg. Tu la beza antara lelaki dengan perempuan. Jom kita kupas sikit tentang quote ni.

Pertama : perempuan kalau dah sayang, dia akan sayang sangat.

Yes! That's true. Perempuan terlalu sayangkan pasangan dia sampaikan sanggup bg berapa byk peluang yg pasangan dia nak. Hati perempuan ni senang cair bila dipujuk. Tambah pulak kena pujuk dengan ayat-ayat manis sang lelaki. Cair beb! Mcm owner blog ni jugak le. Senang sgt nk lembut hati. Berapa byk kali sakit hati, byk tu jugak la peluang yg akn diberi.


Kedua : perempuan kalah dah benci, dia akan benci sangat.

Betul jugak. Perempuan ni kadang akan jadi pendendam bila dia disakiti. Kalau dia dah benci,  dengar suara pun dia akan rasa tersangat2 benci. Tu mmg lumrah kalau kita benci seseorang. Kalau boleh xnk ambil tau apa2 pun psl dia. Dengar suara pun xnk, ni kn pulak nk tgk muka. Perempuan mmg terlampau emosi. Mcm td jugak, bila sayang dia akan syg sgt. Bila benci pun dia akan benci sgt. Watch out boys!


Ketiga : kalau dia dah move on, kau dah lambat bro!

Perempuan akan berusaha macam2 untuk buat dia lupakan psgn dia dlu t'masuk lah mcm yg aku ckp dlm entry sblm ni. Unfriend FB, unfollow twitter, buang no hp dan mcm2 lagi la. Tu cara perempuan nk teruskan hidup dia. Tapi berhati2 kepada si lelaki yg rasa2 menyesal dgn keputusan yg dia buat dulu dan dlm masa yg sama nk cari balik cinta dia yg dah terbang tu. Sebab? Sebabnya bila perempuan ni dah mula lupakan semua kenangan dia, dah mula teruskan hidup dia, dia xkan pandang dah lelaki yg tinggalkn dia dulu. Seriously, korg pujuk la mcm mna pun hati dia akan keras beku cmtu je. Tambah2 pulak bila hati dia tu dah suka dekat org lain, mmg xde peluang dah la. Jgn masa tu baru mcm org gila nk cari balik merayu2. Jgn rasa boleh buat main dengan perempuan ni . Mungkin dia dah cuba pujuk sblm ni, tp bila respons yg dia dpt dr lelaki agak mengecewakan, SELAMAT TINGGAL WAHAI LELAKI.

p/s : peluang tu x dtg selalu, kita yg kena pndai menghargai peluang tu. 



~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

Monday, March 18, 2013

Terima Kasih Ya Allah


Ya Allah,
Hanya Kau yang selayaknya disembah,
Aku HambaMu yang seringkali alpa dengan nikmat dunia,
nikmat yg Engkau sendiri berikan kepada hambaMu,
nikmat yang bukan untuk digenggam selamanya,
nikmat yang singgah hanya sementara,
supaya hambaMu ini rasa bersyukur atas pemberianMu.

Ya Allah,
dugaan yang Kau berikan itu hanya sedikit,
berbanding para pejuang Islam yg berkorban demi agamaMu,
dugaanku hanyalah dugaan Hati,
tapi sekecil itu pun aku tidak mampu untuk bertahan.

Ya Allah,
dugaan ini Kau beri supaya aku tidak lagi lalai dengan duniawi ini,
aku bersyukur kepadaMu Ya Allah,
Kau masih merasa kasih terhadapku,
terhadap hambaMu yang alpa ini,
yang hanyut dengan permainan dunia.

Ya Allah,
Kau berikanlah aku bimbingan supaya aku tidak lagi tersasar dari jalanMu,
Terima kasih Ya Allah atas dugaan kecilMu ini.

p/s : Dugaan yang Allah beri itu adalah sebagai peringatan supaya kita tidak alpa, hanyut dan tersasar dari jalanNya. ~ Tengahari cmni ada pulak idea nk b'puisi :) ~


                                              Lots Of Love,
                                                                                                                                                      QiLa

~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

Sunday, March 17, 2013

Madah Petang :)




Ambillah waktu untuk berfikir, itu adalah sumber kekuatan.

 Ambillah waktu untuk bermain, itu adalah rahsia dari masa muda yang abadi.

 Ambillah waktu untuk berdoa, itu adalah sumber ketenangan.

 Ambillah waktu untuk belajar, itu adalah sumber kebijaksanaan.

Ambillah waktu untuk mencintai dan dicintai, itu adalah hak istimewa yang diberikan Tuhan.

 Ambillah waktu untuk bersahabat, itu adalah jalan menuju kebahagiaan.

 Ambillah waktu untuk tertawa, itu adalah musik yang menggetarkan hati.

Ambillah waktu untuk memberi, itu adalah membuat hidup terasa bererti.

 Ambillah waktu untuk bekerja, itu adalah nilai keberhasilan.

Ambillah waktu untuk beramal, itu adalah kunci menuju syurga.




p/s : Allah adalah perancang terhebat. DIA tahu apa yang terbaik untuk hamba-Nya :)

~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

Segmen Jom Pilih Hadiah


malam ni nak merajinkan diri sikit join segmen. Antara segmen yg ak nk join ialah Segmen dr akak Nabila Biela kita ni.





SYARAT-SYARAT
1) Follow dan like pages blog ni
2) Buat satu entry dan tampal banner kat atas yang di link kan terus ke entry ni*letak url entry dekat komen entry ini sahaja*
3) Pilih dua hadiah yang korang nak
4) Follow dan like pages sponsor
5) Pemilihan pemenang melalui random dan top reffral
6) Tamat 30/3/2013

so sekarang antara hadiah pilihan hati adalah...
jeng jeng jeng.. hehehe..
DRESS + TUDUNG BAWAL 
  :)



~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

DaN BiLa EsOk


Malam ni masa untuk layan lagu2 jiwang. Mmg suka cari lagu2 b'unsur jiwang cmni . Al-maklum la, kena pulak dgn situasi kn. Hoho. Nak share lirik lagu SOFAZ :: DAN BILA ESOK dengan korg ni. Nk tgk video cari kt Youtube ye sbb x dpt copy paste link kt sini. Huhu.

Di dalam hati selalu tersimpan
Rasa yang takkan pernah bisa ku ungkapkan
Kau diam tanpa kata
Saatku ungkap semua rasa


Di saat ku ingin dekat denganmu
Kau semakin jauh meninggalkanku
Dan kau diam tanpa kata
Saatku ucap semua rasa


Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Tuk cinta yang pernah kita miliki
Tuk selama-lamanya


Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
Tuk bisa menjagai hati ini
Tuk selama-lamanya


Mungkinkah esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatiku
Untuk cinta yang pernah engkau miliki
Untuk selama-lamanya


Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Untuk cinta yang pernah kita miliki
Tuk selama-lamanya


Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
Untuk bisa menjagai hati ini
Tuk selama-lamanya


Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Untuk cinta yang pernah kita miliki ‘tuk selama-lamanya

p/s : Semoga awak happy dgn hidup awak. Ada jodoh x  ke mana kn :')



~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

Saturday, March 16, 2013

Short Film :: LOVE ::


Bukak FB td pastu nmpk la 1 video pasal short film by TheGRIMFILM. Not bad la dia punya short film tu and aku enjoy le jugak. Tapi byknya yg aku tgk psl LOVE STORY laa. Mood b'dukacita jiwa lara pulak kn skang ni, so sesuai sgt la tu. Heee. K lah, nk share sikit video yg aku tgk td kt sini. Enjoy yaa! :)

1st video : The Long Distance Relationship




2nd video : Kenangan




p/s : Video kedua2 ni lebih kurang je jln cerita dia. Sedih pun sedih. Tp aku suka yg 1st tu. Huhuhu :'(

~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

Friday, March 15, 2013

Azab Meninggalkan Solat!


SALAM JUMAAT

Hari Jumaat ni penghulu segala hari. So, nk share sikit la dgn korg tentang azab meninggalkan solat. Ni pun utk peringatan diri sendiri jugak. Sama-sama lah kita kongsi sedikit sebanyak ilmu di tengah2 hari mcmni. 

Ok, kita mulakan dgn DOSA MENINGGALKAN SOLAT FARDHU dulu :

1. Solat Subuh : satu kali meninggalkan akan dimasukkan ke dalam neraka selama 30 tahun yang sama dengan 60000 tahun di dunia.
2. Solat Zuhur : satu kali meninggalkan dosanya sama dengan membunuh 1.000 orang umat islam.
3. Solat Asar : satu kali meninggalkan dosanya sama dengan menutup/meruntuhkan ka’bah.
4. Solat Maghrib : satu kali meninggalkan dosanya sama dengan berzina dengan orang tua.
5. Solat Isya' : satu kali meninggalkan tidak akan di redhai Allah SWT tinggal di bumi atau di bawah langit serta makan dan minum dari nikmatnya.

SEKSA DI DUNIA ORANG YANG MENINGGALKAN SOLAT FARDHU :

1. Allah SWT mengurangi keberkatan umurnya.
2. Allah SWT akan mempersulit rezekinya.
3. Allah SWT akan menghilangkan tanda/cahaya soleh dari raut wajahnya.
4. Orang yang meninggalkan solat tidak mempunyai tempat di dalam islam.
5. Amal kebaikan yang pernah dilakukannya tidak mendapatkan pahala dari Allah SWT.
6. Allah tidak akan mengabulkan doanya.

SEKSA ORANG YANG MENINGGALKAN SOLAT FARDHU KETIKA MENGHADAPI SAKARATUL MAUT

1. Orang yang meninggalkan solat akan menghadapi sakratul maut dalam keadaan hina.
2. Meninggal dalam keadaan yang sangat lapar.
3. Meninggal dalam keadaan yang sangat haus.

SEKSA ORANG YANG MENINGGALKAN SOLAT FARDU DI DALAM KUBUR :

1. Allah SWT akan menyempitkan kuburannya sesempit sempitnya.
2. Orang yang meninggalkan solat kuburannya akan sangat gelap.
3. Disiksa sampai hari kiamat tiba.

SEKSA ORANG YANG MENINGGALKAN SOLAT FARDHU KETIKA  BERTEMU ALLAH :

1. Orang yang meninggalkan solat di hari kiamat akan dibelenggu oleh malaikat.
2. Allah SWT tidak akan memandangnya dengan kasih sayang.
3. Allah SWT tidak akan mengampunkan dosa dosanya dan akan di azab sangat pedih di neraka.
Mengenai balasan bagi orang yang meninggalkan Solat Fardu:
“Rasulullah SAW, diperlihatkan pada suatu kaum yang membenturkan kepala mereka pada batu, Setiap kali benturan itu menyebabkan kepala pecah, kemudian ia kembali kepada keadaan semula dan mereka tidak terus berhenti melakukannya. Lalu Rasulullah bertanya: “Siapakah ini wahai Jibril”? Jibril menjawab: “Mereka ini orang yang berat kepalanya untuk menunaikan Solat fardhu”. (Hadits Riwayat Tabrani, sanad shahih)
 sumber : http://myibrah.com/azab-allah-kepada-yang-meninggalkan-solat
p/s : mari berusaha untuk menjadi yang lebih baik :)


~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

SarangHamnida

td dok cri2 lagu tok blog pastu t'jumpa la plak lagu "saranghamnida". Tajuk dah Korea dah kn. Rupanya lagu ni dinyanyikan oleh Tim Hwang iaitu penyanyi Korea feat Astrid. Astrid? Wahh2..b'peluang jugak artis2 Indon ni nk nyanyi dgn artis Korea eyh. Penyudahnya aku wat lagu tu jd lagu blog. Hehehe. Al-Kisah lagu ni sbnrnya tentang orang jatuh cinta tapi tak boleh  bersama dengan orang yang dicintainya. Lebih kurang camtu la. Feeling jugak le dgr lagu ni sbb mcm 1 kes je. Huhuhu. Lagu ni ost cerita Saranghae I Love You rasanya. Tp aku x tgk pon. Hee. K lah, ni nk share MV lagu ni. Enjoy ok! :)


~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

Wednesday, March 6, 2013

wHeN We CoMe To LeDaNg

haaahh!..nmpk x tajuk tu pasal ape?..when we come to ledang right?..oke, sebenarnya sabtu lepas aku dgn kwn2 aku g mandi air terjun..nun kat LEDANG tu..dr tmpt aku ni nak kata jauh x la jauh sgt cume dlm sejam stgh je..ktorg pergi berlima..2 laki 3 perempuan..aku, lisa, tika, afdhal n zul..seriously kalau sorg je laki yg pergi mmg pancit kt tgh jln la ktorg..sbb ape tau..sbb brg ktorg byk..ktorg picnic kt atas tu..ble da nme pon picnic msti la byk mknan sume..dgn dapur lagi..periuk nasinye..so heavy u know!..klu setakat bwk jajan semua rasenye x ckup sbb lpas berendam confirm semua cari nasi sbb "kebuluran"..hahaha..nak naik ats tu dlm stgh jam jugak lak..mmg SEMPUT wa ckp sama lu..mmg la klu nk diikutkan ketinggian yg ktorg naik tu x tggi mne pon..setakat 900ft je..tp disebabkan track or tangga dia yg tggi tu ditambah pulak dgn stamina yg mmg dah b'kurang al-maklum lah org dah tua..oke tu mmg menipu..TUA LAHH SGT KN..tp tgga tu mmg   blh wat ktorg kne asma tahu!..mmg la ade yg ckp x tggi mana pun b'bndg tmpt2 lain  yg korg dah pernah pergi tp hnya ktorg je yg rasa mcm mne rasa bwk brg byk smpi atas tu..klu tgga dia oke, x mengapa la jugak tp ni..aisshh..malas nk ckp..ape-ape pon mmg best!..aku pun x igt berapa lama ktorg berendam dlm air tu dah mcm badak sumbu x naik2..hahhaaha..haaa..ape kate kita tgk gmbar2 pulak nk x..penat la nk taip pnjg2..hehehe :)

tika n lisa

kami bertiga

afdhal

zul

chef tgh mula beroperasi  :)



 waterfall


 james bond or JEBON? :p

ayam goreng..sedap mkn time pnas2 ag

chef kami

3 dara pingitan

suke gmbar candid ni wlaupun mukaku hodoh..hahhaha





mak tdokn anak2 :)



ustazah mne plak bg ceramah ni

syukur ke hadrat illahi

ledang waterfall

 masa untuk makan I

masa untuk makan II

bye2 ledang..k blik da :'(




baju kami bertiga :)

apa-apa pun short trip ni best giler..we had fun with each other walaupun pg tu atika ank cik ali wat perangai dgn ktorg kn.. guys!..lain kali kita rancang trip cmni lagi oke!.. :)


                                                                                                                                           Lots Of Love,
                                                                                                                                           ~ QiLa ~


~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT @ hasil penulisan dari hati SITI AQILAH