Thursday, June 13, 2013

Quotes Of The Day!



The Most Painful Things In Life Is When Someone You Trust Do Not Trust You

Haaaa! Ni dah kenapa tulis tulisan besar2 siap BOLD sekali kauuu! Pernah tak korg rasa sakit hati, sedih, marah, kecewa, dan seangkatan dgnnya bila seseorang yg plg korg percaya tak percaya dan tak yakin n korg?? Perggghhh! Bengkak hati rasanya kan? Jangan sampai kena kanser hati sudahhh lee. Hmm. Sangat sakit ok bila kita cuba nk yakinkn orang tu yg kita boleh berubah  dan tak kn buat lagi benda-benda yg tak menunjukkan kematangan tu. Eh! Setiap orang ada peluang untuk berubah okay. Maybe la dia nampak kita ni t'lalu jahat kot sampai kn tak yakin yang kita tak kan buat dah benda-benda yang tak sepatutnya. Hmm. I'm okay with that. I  can't force you to trust and accept me 100%. We're still in the process to know each other right? For me, if I'm already choose you, I will loyal, trust, love, and believe you. That's it! Thanks for reading. 


Lots of Love,
~ QiLa ~




~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

Sunday, June 9, 2013

Giveaway "I Love Peplum" by Nurin Aireen




ok!
still ada lagi mood nk join GA ni..
so ape lagi..
jom la kita cuba nasib..
ada rezeki dpt jugak baju peplum yg cntik2 ni..
insyaallah :)
tq Nurin sbb invite join GA ni ye..
hehehe :)

syarat2 GA ni senang je..
x susah mana pun..
antara syarat2nya :

 Warganegara Malaysia yang mempunyai alamat di Malaysia sahaja
 Mempunyai blog sendiri dan facebook
 Buat satu entry bertajuk Giveaway "I Love Peplum" by Nurin Aireen*copypaste je*
 Ambik banner kat atas tu dan tempek dalam entry korang dan jangan lupa backlinkkan ke entry ini
 Dah buat tu? Okay sekarang follow blog Nurin *picit button JOIN THIS SITE kat sidebar* dan blog Sofiesya Collection
 Like pages.
 Dah? Okay siap! Hantarkan link entry kat kotak komen GA ini sahaja. Tempat lain tak diterima.


amacam?
best x?..
klu nk join klik sini -->> Giveaway


p/s : ada rezeki menang la..semuanya b'gantung kpd pakcik random.. :)




~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

Friday, June 7, 2013

Giveaway "I Love U" Chocolate



annyeong! :)
ok la, malam ni qila macam terasa nk join GA la pulak..
so ape lagi..CHECK IT OUT!..



haaaa!..bila tengok je choc dgn huruf2 yg comel tu hati ni melonjak2 nk join GA..bab2 choc atau apa2 yg b'kaitan dgn bnde2 yg blh menggemukkan ni mmg qila suka sgt!..hehehe..syarat2 utk join GA ni mudah je..

SYARAT-SYARAT

1) Follow dan like page blog ni
2) Follow sponsor dan like pages
3) Buat satu entry bertajuk Giveaway "I Love U" Chocolate dan tampalkan banner kat atas dan link kan ke entry ini, pastu letak link penyertaan di komen entry ini sahaja.
4) TAMAT 13 JUN*seminggu sahaja*
pastu korg follow la sponsor yg ada, like pages kt FB dan klik iklan yg diberikan.

easy right?
so ape tggu lagi..
jom join ramai2 :)

klik sini kalau nk join --> yummy chocolate






~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

Wednesday, May 29, 2013

Pengalaman Bekerja



Jumpa lagi kita kat entri yg baru ni. Skrang ni mood b'blogging tu da muncul blik sbb internet dah ada. Duduk rumah aritu internet xde, sebab tu t'bantut segala-galanya. Huhuhu. Kali ni nk lepaskn rindu post entri. Let's begin! Cewaaahhh! Ayat x boleh blah. Hehehe. Entri kali ni qila nak share pengalaman bekerja qila dgn korg. Qila ni bukan jenis yg suka duduk rumah. Tp bukan b'maksud qila ni suka keluar rumah selalu maksudnya bila cuti qila suka cari pengalaman kerja. Bagi qila tak kira la kerja apa pun tp bnde tu akan bg kita pengalaman utk tempuh alam pekerjaan yg sebenar. Course HR yg qila amek ni memerlukan persediaan dr segi fizikal dan mental yg kuat sbbnye HR ni byk b'depan dgn orang. Ok, bukan sorg dua. Tp beribu2 manusia yg akan qila deal pd masa depan. So, kerja2 "sementara" ni la kita blh timba pengalaman.


Start lepas SPM dulu lagi qila dah start kerja untuk isi masa lapang dr t'buang kn. Hehehe. Seingat qila, kerja pertama qila lpas SPM kerja dekat cafe. Nama cafe tu "Dealova Cafe". Amacam? Sedap kn nama cafe qila kerja tu. Hehehe. Tp skang cafe tu xde dah sbb bos qila tu dah pindah KL. Masa keje kt cafe ni, qila duk kat bhgn dapur. My part in the kitchen is to help my boss to prepare all the dishes. Kt cafe ni kebanyakannya semua western food. So, dpt la jugak belajar buat western food tu sume. Tp skang dah lupe dah pun. Rugi-rugi. Huhuhu. Apa yg qila belajar kt sini cara mcm mne kita nk b'hadapan dgn boss yg cerewet. Haaa. Boss qila ni husband and wife. Wife die ok but si husband ni je t'lalu cerewet. Abg amin a.k.a boss qila ni sgt cerewet dlm sume bnde. Pelik kn? Biasanya perempuan yg lebih cerewet dr lelaki tp ni dah t'balik. Kak Y pulak jenis yg sgt cool and dia blh layan budak2 mcm ktorg ni. Baru2 ni ada jumpa dia, masih lagi cantik dan comel. Missed you Kak Y tp x missed kt abg amin sbb dia selalu marah ktorg. Hahaha. Cara nak handle boss yg cerewet ni mcm mne tau. Korg biar je dia nk ckp ape pun. Nak marah ke apa. Tp kalau dah melampau sgt tu lawan la blik x kira bos ke ape kn. Pernah dulu jd kes antara ktorg dgn boss. Sebabnya kdg2 mulut abg amin ni blh tahan laser, tp Kak Y yg rajin back up ktorg. Tu yg buat syg lbh kt Kak Y. Bab2 customer xde mslh. Takde la yg buat perangai mengada2 cerewet bagai. Lame jugak qila keje kt situ sementara nk tggu twrn belajar. Tp last2 masuk f6. :)


Ok, lepas f6 plak lagi byk pengalaman bekerja qila. Lpas STPM qila keje kilang kt Tapah Road. Kilang JK Wire Harness namanya. Kilang ni sebenarnya keluarkan wayar2 kereta jenis Toyota, n so on. Seperti biasa kalau kerja kilang mmg xleh duduk la cite die kn. B'diri jela 8jam and buat la keje yg sama hari-hari. Qila bukan jenis org yg blh wat kerja yg sama hari-hari sbb qila cpt rasa bosan. Tambah pulak hari-hari kena b'gelumang dengan wayar-wayar kereta yg b'selerak tu. Silap masuk wayar hancur la kereta tu. Kilang ni kilang Jepun. So, peraturannya ketat la sikit. Kat sini nk makan dgn solat pun mcm t'kejar2. Kerjanya pun penat. Last2, sebulan je b'tahan kt sini sbb dpt keje lain. Ooyeaahhh! :)


Lepas keje kilang tu qila keje dkat kedai bunga pulak. Keje kt sini best la jugak sbb kwn sekerja pun best. Tiba2 rindu pulak kt amoi cntik sorg tu. May namanya. Mmg rapat dgn dia la pun. Bab2 gosip pun blh tahan jugak amoi ni. Ktorg selalu buat jahat bila boss xde. Curi2 keluar la, melepak kedai sebelah lah, and tentu-tentu lah x buat keje bila boss xde. Makan gaji buta je tahu. Hehehe. Tp yg susahnya kerja kt sini bila nak solat. Bukannya ada sediakan bilik solat pun. Cuma kt kedai ni ada fitting room je sbb ada jual baju jugak. Kt situ la tempat qila solat. 1st solat tu boss plak dtg. Dia tnya May, "Siti mana?". May cakap "Siti dkat dlm,sembahyang la boss". Lpas je qila keluar dr fitting room tu boss direct ckp, "Siti, u jgn sembahyang sini haa. Saya xmau campuk2 itu sembahyang punya. Saya pun  sembahyang jugak maa". Korg phm x ape yg qila cuba smpikn ni? Boss qila x bg solat kt kedai tu sbb katenye kt kedai tu pun  dia sembahyang jugak, penyudahnya dia suruh sembahyang kt masjid. Bapak la die! Masjid jauh kot. X la jauh sgt tp die bg masa bpe lama je pun. Lama2 kt luar kang bising pulak. Masa tu nasib baik kedai sebelah tu kedai melayu, tumpang solat kt situ jela. Lama jugak qila keje situ. Dekat 7 bulan. Pastu qila berhenti pilih utk berhenti sbb penat and rasa x b'baloi sbb gaji selalu kena potong tanpa sebab. Boss yg ni kedekut la pulak. Huhuhu. Lagi satu qila b'henti sbb boss qila x bg solat. Dia kata amek masa byk bila solat and tu sbb dia ptg gaji. So, I make a decision to resign. Seriously bila bab2 solat ni dibuat main2 qila rasa better qila berhenti  Duduk rumah lagi bagus. Berapa hari sblm b'henti tu boss qila blh ckp cmni. "Siti, u bila pekerja baru masuk u xpayah sembahyang laa. Nanti haa dia ikut mcm u susah saya ooo". Hahhh! kalau korg kt tmpt qila ape korg rasa?? Gila punya tokei! Huhuhu.


The best part ever! Keje 7E. Cuti baru-baru ni la qila start keje. Seriously smpi skang rindu nk keje balik. Rindu nk keje dgn kwn2 dgn yg t'syg. Keje 7E ni mmg penat sbb shift x selalu sama. Selalu tukar shift. Tambah pulak klu xde staff, mmg kena OT jela kejenye. Keje 7E ni x susah mana pun. Just receive brg or CDC, jaga gondola masing2, return brg, kira rokok, buat price tag, buat shelf tag, jaga pos, top up brg, buat cleaning and so on. Term2 tu hanya org 7E je yg fhm. Hehehe. Dlm byk2 shift yg qila suka, qila suka shift pg sbb rasa sekejap je. Pukul 3 dah blh balik. Kalau shift ptg dgn malam bapak rasa lama giler nk abes shift.Kawan-kawan pun semua best2. Kak ila yang byk ajar psl kerja2 ni semua. Die dah mcm expertise je keje kt 7E. Mmg patut naik jadi MT pun. Hehehe. Adi, bob, kak lydia, kak aimi, afia and the special one, my love! Rindu korg sgt2. Nk keje blik boleh x? Keje kt sini mmg enjoy habis. Gelak je kejenye. Kawan-kawan semua sporting giler. Banyak benda yg qila belajar kt 7E ni sbnrnya. Teamwork tu pntg. Bak kata kak Aimi, jgn selfish. Hohoho. Haaa. The most important part, punctuality! Kita bila kerja punctuality tu kena ada. Jgn la masuk keje lambat2 smpi org lain yg nk tukar shift tu kena tggu pulak. Seriously qila x suka org yg x punctual dgn waktu  ni. Sbb akan menyebabkan org lain yg susah. Tu bab2 staff, yg ni bab2 customer plak. Ada sorg customer ni selalu buat hal. Dia buat kaunter tu jd sesak sbb duduk fikir ape ntah lama sgt kt situ smpi org lain x blh nk bayar. Ada je mslhnye, mahal la ape la padahal bnde tu la yg dia beli hari2. Mabuk ke ape xtau la. Macam2 perangai boleh jumpa kt sini. Hmm, seriously missed you guys! especially my love. Rindu nk keje sama2 dgn FN. Rindu nk tgk dia senyum smpi x nmpk mata! Tu la, sepet sgt. Xpela, ada rezeki kita jumpa ag ye kwn2. Tunggu qila cuti nnt qila dtg 7E. :)


p/s : Qila perlu b'hadapan dgn ramai org sbb bidang HR ni memerlukan qila b'komunikasi dgn org bukan dgn mesin ok. Nak xnk nnt kena byk b'sabar melayan karenah org. Semoga qila cepat grad and dpt keje yg bgus dlm bidang ni.Doakan ye kwn2.  :)



~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

26 tahun tak cuci rambut??



Haaa? 26 tahun tak cuci rambut?. Biar betul?. Tak gatal ke kepala tu?. Tak rimas ke tak cuci rambut tu?? Mesti korg yg baca ni pun rasa curious nak tahu betul ke tak benda ni kn?. Tapi bukan qila eyh orang tu. Umur qila pun tak capai lagi 26 tahun orang tu tak cuci rambut. HAHAHAHA. Evil gila gelakkn orang tu. Ok lah, nk story mory sikit ni. Korg tau tak kisah sorang tua yg ni yg umur dia dlm lingkungan 80 tahun dan berasal dari China. Dah 26  tahun dia tak cuci rambut ok uollss. Agak-agak kn apa la yg ada dalam rambut dia tu selama 26 tahun ni eyh?? Ada jugak orang macam ni rupanya. Qila sendiri pun kalau 4 hari x cuci rambut tu mula dah rasa gatal-gatal semua sebab kita ni b'tudung. So, cepat b'peluh. Lagipun cuaca panas kot kat Malaysia ni. 
Back to the story, nama atuk yang  tak cuci rambut selama 26 tahun ni Luo. Nak sedap panggil kita panggil die Mr.Luo la kn. Hormat sikit orang yang lebih tua. HEHEHE. Satu kampung kena kerah untuk cuci rambut atuk sorang ni. Apa yang qila tahu la kn, dorg guna 3 paket serbuk pencuci utk cuci rambut karat atuk ni. Serbuk pencuci?? Macam pelik pulak bunyinya. Igt basuh pinggan ke apa nk guna serbuk pencuci. HEHEHE. Kesian la sape yang duduk satu kampung dgn Mr.Luo ni sbb kena habis kn masa 5 jam utk bersihkan rambut karat tu. Ok la, jom tgk gambar pulak kalau korg x cye apa yg qila ckp ni.
~ hambek kau! rambut dah blh gulung atas kepala dah ~


~ tebuan pun blh buat sarang kalau mcm ni ~


~ panjangnya rambut atuk ni ~


~ hoihhh! berkarat airnya! ~





~ monyet ni je yg tahan baunya ~
p/s : Sila jangan tiru atuk a.k.a Mr.Luo ni ye. Kalau camni guna jari pun dah tak boleh dah ni. Sikat pun blh patah. HAHAHA. ;p

~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

Friday, May 3, 2013

Sibuk punya kes!


fuhhhh!..
busy..busy..
mengalahkan PM..
padahal keje 7e je pun..
hahahahahha..
heyyy..7e pun igt x pnat ke..
shift bknnye tentu pun..
kadang masuk malam kuar pagi..pastu masuk ptg blik..
penat ohhhh!
tp xpe..
best!..cari pengalaman..
kwn2 keje pun sume oke..
 :)
eyh2..
tp kn x sabar gak nk benti keje..
bkn sebab ape..
da nk masuk sem baru blik da..
nnt msti rindu kwn2 kt tmpt keje..
huhuhu..
 k laa..
tu je nk mengarut utk arini..
daaaa..
^_^

~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

Friday, April 5, 2013

cuti cuti cuti


lamanya rasa jari-jari x menaip..
cewaahhh!
lama la sgt..
hehehe..
skang ni tgh cuti sem..
utk 2 bln..
so, apa nk dibuat 2 bln ni ye?
kerja?
mmg nk, tp tgh tggu org kol..
ada rezeki keje la nnt..
huhu..
kt umah dgn xde internetnye..
susah nk update blog, bkak fb, twitter sume..
ni pon sbb alang2 Wi-fi hotel ni laju..
bukak la jap..
skang ni ada kt Terengganu..
sok ada kenduri tunang kwn akak..
so, teman la dia sbb die sorg je..
rasa mcm nk melepak tepi pantai lama2 nk tenangkn fikiran..
lari dr mslh..
bkn mslh ape pon..
dalaman ni yg x tenteram..
tp lama2 insyaallah oke la tu..
oke la, smpi sini je kot..
xde bnde nk merepek dah..
daaa..

:: HAVE A NICE DAY ::



~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

Tuesday, March 26, 2013

Molicious Giveaway By Nurul Ezatee





ni GA kedua utk harini..
jom join jom..
spe2 yg rasa nk join click --> SINI

syarat dia senang je..
buat entry, LIKE , ADD dan FOLLOW sponsor.
senang je kn..
untung2 klu menang dpt hadiah. =)

Tamat pada 27 April 2013

:: GOOD LUCK ::
^_^




~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

Sempoi Giveaway by Aliya Tralala


harini terasa macam nk join GA pulak..
so GA pertama utk harini adalah SEMPOI GIVEAWAY BY ALIYA TRALALA



Syarat-Syarat:
-Wajib Follow blog Aliya dan Tralala
-Wajib Like fanpage Aliya Tralala
-Wajib Follow,Like sponser.
-Buat satu entry ringkas tentang Sempoi Giveaway by Aliya Tralala
-Dah siap,hantar link ga sahaja ke comment box only!
-utk sponsor tu biasa la kena LIKE and FOLLOW.

Pemilihan Pemenang & Pembahagian Hadiah :
Top Refferal 1x
Telekung Travel
Random.org
Baucar 10% Lolita Fairytale Collection 5x
Aksesori 2x
Topup RM5 1x
Edit Blog 1x
Member ID (Bronze) 3x

Tarikh Tamat :
5/4/2013

kalau berminat nk join click --> SINI

:: GOOD LUCK ::
^_^




~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

Sunday, March 24, 2013

:: sTaY uP ::


STAY UP?
bia btol minah ni stay up smpi pg2 buta.
4.03 am / 24.3.2013
aishhh.
musykil2.
rajin pulak nk stay up2 ni.
sorry guys!
bkn stay up study ye.
tp wat OT lyn movie.
GANGSTER CELOP!
Best!
mmg klako.
gelak besor aku.
nsib baik roommate aku x t'jaga.
Hehehehe.
Sok nk amek running man kt si sepet tu plak.
nk marathon tgk time cuti nnt.
Hari ni bru mood study tu dtg.
Mata pon x ngantuk sbb da qada tdo ptg td.
Hehehe.
Oke la.
Nk sambung study balik.


:: Wish Me Luck For My Final Examination ::




~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

Saturday, March 23, 2013

LaDieS NigHt! :)

apa khabar org kampung semua? sihat x? harap2 sihat la ye. Oke la, utk entry kali ni qila nk post sikit gambar2 qila n kwn2 qila smlm. * kali ni terasa nk guna nama plak, xnk guna aku. blh x? hehehe * Ktorg ada dinner semalam. Lebih kurang 20 org jugak la. Dinner ni geng2 jiran atas yg buat, cik pah, cik bee, n mira. Thanks korg sbb invite jiran bwh umah ni. Hee. Mmg best giler la. Byk game pulak tu. Dorg wat dinner ni pun sje2 sblm start final n sblm cuti 2 bln nnt. Lame tu. Nnt msti rindu kwn2 kn. Huhuhu. Xpela, ape pun ktorg sgt2 enjoy dinner smlm! Seriously! X tipu! =p

Jom tgk gambar





























oke..and last part adalah gambar tuan tanah kedaung ni sndri..ttp nk uolsss! hahaha





cukup setakat ni. kang byk gambar tuan tanah kedaung ni je. 
Btw, Good Luck For Our Final Examination Friends!
=)  


~ sHaRiNg iS CaRiNg ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT @ hasil penulisan dari hati SITI AQILAH